Divi hamburger menu geeft een “a” ipv van icoon

Divi thema, Header / menu, Mobile design, Navigatie, Performance, Webdesign tips

Met dat de fantastische performance update van augustus 2021 is Divi nu niet meer het sloomste jongetje van de klas. Sterker nog je kunt een 100% score halen in Google Page Speed Insides maar pas wel op met de instellingen van de Divi performance tab. Ik heb namelijk ontdekt dat het hamburger menu icon niet zichtbaar maar dat in plaats daarvan een ‘a’ wordt weergegeven. Zie afbeelding hieronder.

Dit gebeurd als je de Critical CSS – Critical Threshold Height te strak zet. Zet deze nooit op low. Ga naar het WordPress backend / divi / theme options / general / performance:

Dit probleem is niet op iedere browser zichtbaar, dus misschien kun je zelf dit css probleem niet reproduceren. Maar to be sure, zou ik de Critical Threshold Height op medium zetten.

Een ander probleem wat deze letter ‘a’ kan veroorzaken is dat de hosting requirements niet worden gehaald. Dit kun je eenvoudig controleren via: Divi Support Center / system status.

Schermafbeelding Divi Help en Support Center

Ik heb dit getest met:

WordPress versie: 6.1.1.

Divi versie: 4.20.0

Andere tips die misschien ook interessant zijn

Enthousiast geworden over Divi

Als je via onderstaande link het thema koopt, krijg ik een kleine vergoeding van Divi. Dit kost jou niets extra, maar je helpt mij om meer tips en inzichten over Divi te blijven delen. 

Divi WordPress Theme

Heb je geen tijd om er zelf mee aan de slag te gaan?

Mogelijk kan ik je helpen!
Stuur een berichtje naar opdekoffie@bijpieter.nl